Annons

Den laddade frågan om Northvolt

I dagens avsnitt av Digitalpodden pratar Henrik Ek och Ida Hansson Brusewitz om polisen, batterier och Daniel Eks miljarder.
I dagens avsnitt av Digitalpodden pratar Henrik Ek och Ida Hansson Brusewitz om polisen, batterier och Daniel Eks miljarder.
Så mycket av elektrifieringen hänger på batteriutvecklingen. I veckan tog Northvolt in 5,5 miljarder kronor i en ny runda och värderas nu till 32,5 miljarder – utan att ha byggt ett enda batteri. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Utan batterier, ingen elektrifiering av samhället. 

Nu tar Northvolt in pengar igen, den här gången för att ”fortsätta utvecklingen” av batterier som på sikt ska driva europeiska elfordon.

Men det går att säga mycket om elektrifieringen som just nu sker – och om alternativa lösningar till Northvolts version av framtiden. Det gör vi i veckans avsnitt av Digitalpodden.

Vi pratar också om polisen som ”borde hacka fler telefoner”, enligt en underleverantör av sådan hackerutrustning.

Och så funderar vi lite på vad Daniel Ek egentligen har i kikaren när han lovar att spendera över tio miljarder kronor på europeiska startups.

Lyssna på veckans avsnitt av Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer