Annons

Efter avslöjandena om Löwengrip: ”Måste rannsaka mig själv”

Isabella Löwengrip.
Isabella Löwengrip. Foto: Jesper Frisk
Isabella Löwengrip har jagat tillväxt på bekostnad av arbetsmiljön. Det skriver hon på sin blogg, där hon talar ut om de senaste dagarnas avslöjanden om anställda som blivit sjuka av stress, och ett eventuellt ägarbyte i Löwengrip Beauty. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den senaste tiden har varit tuff för Isabella Löwengrip. I början av oktober gick hon själv ut på sin blogg och berättade att omsättningen för hennes skönhetsbolag Löwengrip Beauty halverats under 2019, och som följd av felsatsningarna drar hon helt in de storslagna USA-planerna. 

Läs mer: Kris för Löwengrips skönhetsbolag – omsättningen halverad 

I dagarna har hon berättat att hon tvingats säga upp majoriteten av de anställda. Framöver kommer hon själv att ratta sina sociala medier, som nu kommer att drivas mer personligt och mindre kommersiellt. Hon har också sålt sin 30-miljonerskåk. 

Men det tar inte slut där. 

I en granskning i SvD vittnar tidigare personal om priset för att jobba på något av Isabella Löwengrips olika bolag. Personal ska ha blivit sjuka av stress, somliga har jobbat utan avtal och en högt uppsatt chef ska ha haft så kallade hackkyklingar. 

På sin blogg skriver Isabella Löwengrip att några av händelserna är kända sedan tidigare, men att några är nya och att det gör henne illa berörd.  

”Givetvis måste jag rannsaka även mig själv och organisationen för att se var vi har fallerat. Jag är medveten om att jag de senaste åren inte varit lika närvarande och operativ i Löwengrip Beauty som tidigare.”

En anonym anställd ska ha beskrivit tiden på ett av Isabella Löwengrips bolag som ”utan tvekan den värsta perioden i mitt liv”. 

Läs mer: Isabella Löwengrip planerar att börsnotera sig själv 

Bakom missförhållandena ser hon de ambitiösa expansionsplanerna. 

”Bland annat genom att jaga tillväxt på bekostnad av arbetsmiljön. Här vet jag att medarbetare har hamnat i kläm och det är tydligt att styrningen från de ytterst ansvariga har brustit. Det är också en av anledningarna till att det idag förs en dialog om hur ägandet ska se ut i framtiden.”

Isabella Löwengrip bekräftar för SvD att hennes parhäst Pingis Hadenius – som hon delar ägandet 50/50 med i Löwengrip Beauty – kan komma att köpas ut. 

”Ja, jag har fått frågan från henne om jag vill köpa bolaget. Det är jag positiv till – det är ju mitt efternamn på produkterna och min dröm att driva det här. Jag vill jättegärna göra det mer på mitt sätt. Men vi är inte i hamn med något beslut än”, säger Isabella Löwengrip till SvD

Läs mer: Kändisarnas bolag – så mycket tjänar de 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer