Annons

First North-listade Frisq tar in 65 miljoner – aktien rasar

Frisqs vd Martin Irding vid bolagets notering på First North.
Frisqs vd Martin Irding vid bolagets notering på First North.
Vårdplattformbolaget Frisq tar in kapital genom en företrädesemission. Aktien rasar på beskedet. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

First North-listade vårdplattformbolaget Frisq ska göra en fullt garanterad företrädesemission om cirka 64,6 miljoner kronor. Därtill har styrelsen lämnat en överteckningsoption som ger möjlighet att emittera för ytterligare högst cirka 10 miljoner kronor, vilket innebär en total emissionsvolym om cirka 74,6 miljoner kronor, skriver Frisq i ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionen är 9 kronor per aktie. Det motsvarar en rabatt om cirka 37 procent jämfört med stängningskursen för Frisqs aktie i fredags. 

Aktien rasar på beskedet. Vid 9:45-tiden hade kursen fallit med 21 procent till 11,25 kronor. Det motsvarar ett börsvärde på 269 Mkr. Följ kursen här

Frisq befinner sig i en expansiv fas och deltar i flera större affärer samtidigt som flera projekt pågår för att vidareutveckla bolagets produkterbjudande och optimera intäktsmodellen, skriver Frisq. Syftet med emissionen är att säkra bolagets finansiering för att kunna stärka sälj-, marknadsförings- och implementeringsorganisationen samt vidareutveckla Frisq Care under det kommande året för att tillgodose behoven i större och långsiktigt lönsamma affärer, heter det.

Företrädesemissionen förutsätter godkännande vid extra bolagsstämma som kommer att hållas den 30 januari.

Frisq utvecklar en digital plattform, Care, som ska sammankoppla vården och patienten under en kontinuerlig vårdplan, där målet är att patienten ska bli mer delaktig i sin väg till tillfrisknande. 

Plattformen samlar patienternas data och journaler på en plats, vilket ska underlätta för patienter som är i behov av längre perioder av vård och som slussas mellan olika vårdgivare. 

Läs mer: Tech-miljonärens hälsosatsning Frisq tar in 67 miljoner

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer