Annons

Hon lämnar elitens konferens i Stockholm – Daniel Ek söker efterträdare

Natalia Brzezinski, avgående vd för den exklusiva techkonferensen Brilliant Minds, intervjuar Barack Obama 2019.
Natalia Brzezinski, avgående vd för den exklusiva techkonferensen Brilliant Minds, intervjuar Barack Obama 2019.
Techprofilen Natalia Brzezinski lämnar posten som vd för teknik- och framtidskonferensen Brilliant Minds. Nu söker medgrundaren Daniel Ek en efterträdare som kan ratta evenemanget inför 2021. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotifys grundare Daniel Ek har sedan 2015 arrangerat den stjärnspäckade teknik- och framtidskonferensen Brilliant Minds i Stockholm. Bolaget bakom festivalen heter Symposium och startades av Daniel Ek tillsammans med Aviciis tidigare manager Ash Pournouri. 

Det uttalade målet är att haussa Stockholm och skapa ett ”kreativt Davos”. 

Sedan 2016 har Natalia Brzezinski varit vd för evenemanget. Hon flyttade till Sverige 2011, som medföljande ambassadörshustru, och har sedan dess byggt upp ett imponerande kontaktnätverk inom näringslivet och kulturlivet i både Sverige och USA.

Läs mer: Natalia Brzezinski lockar kändiseliten till Sverige 

Men nu står det klart att hon lämnar posten den 1 september.

”Att vara vd för Brilliant Minds har varit en av mitt livs största upplevelser. Genom att jobba med Brilliant Minds Foundation och tillsammans med otroliga visionärer som Daniel Ek, har vår styrelse och team överträffat alla mina förhoppningar och mål för forumet och för mig själv” säger hon i ett skriftligt uttalande.

Brilliant Minds medgrundare och ordförande Daniel Ek uppger att de tillsammans tagit beslutet och att man nu söker en ny vd.

”Styrelsen och jag vill tacka Natalia för hennes insatser och bidrag för att forma Brilliant Minds. Det är genom Natalias engagemang och kreativitet som Brilliant Minds skapat en global gemenskap, enade bakom en rörelse för att forma en framtid genom att utmana det gamla”, säger Daniel Ek. 

Läs mer: Wallenberg och Stenbeck går in som delägare i Daniel Eks techkonferens

För ett par år sedan fick Symposium in maktfamiljerna Wallenberg, Stenbeck, Ax:son Johnson och Olsson som finansiärer och delägare.

I fjol lockade Brilliant Minds profiler som USA:s förre president Barack Obama, klimataktivisten Greta Thunberg, den förre amerikanske utrikesministern John Kerry, Netflixchefen Ted Sarandos (som även är ledamot i Spotifys styrelse), modedesignern Diane von Furstenberg, supermodellen Naomi Campbell, skådespelare som Gwyneth Paltrow och Joel Kinnaman, liksom svenska näringslivsprofiler som Cristina Stenbeck, Karl-Johan Persson och Jacob Wallenberg.

Även många svenska techprofiler deltog i evenemanget, som hålls på Grand Hôtel bakom stängda dörrar för inbjudna gäster. Bland dem utmärker sig Einrides Robert Falck, Gigitals Viktoriya Kromchanka och Volvo Cars startup M:s Bodil Eriksson.  

I år skulle temat vara ”Fågeln Fenix”, med ett fokus på hållbarhet. Men coronakrisen fick arrangörerna att skjuta upp evenemanget till juni nästa år. 

Läs mer: Techprofilen Natalia Brzezinski går in i Norrskens styrelse

Numera är Natalia Brzezinski åter bosatt i USA, men har kvar vissa engagemang inom det svenska näringslivet. I fjol blev hon styrelsemedlem i Klarna-grundaren Niklas Adalberths välgörande stiftelse Norrsken. 

Hon är uppvuxen i Chicago med en mamma från Polen och en pappa från Ukraina. Hon har studerat ­internationella relationer på universitet i USA och Danmark, gjort praktik i John Kerrys presstab och varit frilansjournalist för tidningar som Huffington Post.

Under sin tid i Stockholm 2011–2015 skrev hon en uppmärksammad blogg om livet på amerikanska ambassaden. Har därefter gjort flera poddar, bland annat ”Stand out!”, där hon intervjuade framgångsrika kvinnor, och nuvarande ­Brilliant Minds podcast, där många av de stjärnor som medverkat på konferensen intervjuas. 

Under första upplagan av Brilliant Minds var hon med som bollplank och moderator innan hon utsågs till vd för evenemanget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer