Annons

Norske schackmästaren Magnus Carlsen noterar sin app – TIN Fonder investerar

Magnus Carlsen.
Magnus Carlsen. Foto: Evelina Carborn (Di)
Magnus Carlsen, den norska världsmästaren i schack, noterar sitt teknikbolag Play Magnus på Oslobörsen. Företaget värderas till nästan 800 miljoner norska kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Noteringen kommer att ske på marknadsplatsen Merkur Market, skriver E24. Den första handelsdagen är planerad till 8 oktober.

Bolaget tänker ta in 400 miljoner norska kronor i en nyemission och aktieförsäljning inför noteringen. 

Detta sker till en företagsvärdering om 796 miljoner norska kronor. Det motsvarar en värdeökning med nästan 250 miljoner från bolagets senaste kapitalrunda i mars.

Magnus Carlsen, som är storägare i bolaget, kommer att sälja en femtedel av sina aktier för 25 miljoner norska kronor. Även Espen Agdestein och Idekapital kommer att minska sina innehav före börsdebuten.

Ankarinvesterare blir amerikanska Luxor Capital, den norska banken DNB, svenska Tin Fonder och Tor Dagfinn Veen som köper aktier för 200 miljoner norska kronor.

Play Magnus är en app där användare kan utmana Magnus Carlsen i schack i olika skeden i hans liv och därmed lära sig teknik med olika svårighetsgrader. Tjänsten sägs ha runt 3 miljoner användare.

Den nu 29-årige Magnus Carlsen lade beslag på världsmästartiteln i schack 2013 och har sedan dess försvarat positionen varje år. Han har de senaste åren seglat upp till att bli en av Norges mest populära idrottsmän.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer