Annons

Två bakslag senare: Softbank-vd:n 57 miljarder fattigare

Masayoshi Son grundade Softbank 1981.
Masayoshi Son grundade Softbank 1981. Foto: Kiyoshi Ota
Noteringsfiasko och värderingar som sjunkit som en sten. Nu tar Softbanks förluster ut sin rätt – också i vd:n Masayoshi Sons plånbok. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

6 miljarder dollar – eller 57,6 miljarder kronor. Så mycket har försvunnit ur plånboken för Softbanks vd och grundare Masayoshi Sons sedan i juli. Det rapporterar Bloomberg.

Med Softbanks Vision Fund har Masayoshi Son haft en offensiv taktik som nu ser ut att ta ut sin rätt. Bakom det enorma tappet nämns investeringarna i Wework och Uber, där förlusterna ökat och värderingarna sjunkit. För att ge ett exempel: När Softbank gjorde sin senaste investering i  Wework i januari värderades bolaget till 47 miljarder dollar. I den senaste kvartalsrapporten hade summan krympt till 7,8 miljarder dollar. 

Men det ska mer till innan Softbank-vd:n skulle behöva leva på fil och flingor. Minskningen motsvarar 30 procent av hans totala kapital, sedan innehavet i somras nådde sin topp på cirka 20 miljarder dollar. I dagsläget är hans privata kapital värderat till cirka 14 miljarder dollar – vilket gör honom till världens 97:e rikaste person. 

Läs även: Wework skär ned på personal i Europa – så påverkas Stockholm

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer