Annons

Uppgifter: Akut kris för svenska elbilsutmanaren

Lewis Horne, vd på Uniti och en prototyp av bolagets modell Uniti One.
Lewis Horne, vd på Uniti och en prototyp av bolagets modell Uniti One.
Revisorn har hoppat av sitt uppdrag för Uniti – och bolaget har ett negativt eget kapital på 9 miljoner kronor, uppger Bytbil.se.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Så sent som i mitten av oktober meddelade elbilstillverkaren Uniti att de skulle ta emot förskottsbetalningar på drygt 110 000 kronor från kunderna - och att de första leveranserna skulle ske till Storbritannien och Sverige i mitten av 2020.

Läs mer: Köpare får betala för eldrivna citybilen – utan att ha sett den

Nu uppger den Schibsted-ägda sajten Bytbil.se att Uniti är i akut kris.

Bland annat har bolaget upprättat en kontrollbalansräkning som visar att det egna kapitalet är minus 9,4 miljoner kronor - samtidigt som revisorn har hoppat av sitt uppdrag.

I sin revisionsberättelse, som refereras av Bytbil, skriver revisorn att Uniti ”vid flera tillfällen inte betalat skatter och avgifter i rätt tid” och att årsstämman inte kunnat hållas i tid.

Enligt Bytbil var Unitis problem kända för ledningen i mitten av oktober - då de alltså började ta emot förhandsbeställningar av kunderna.

2017 skrevs Unitis omsättning till 0 kronor medan förlusten blev drygt 24 Mkr.

Unitis huvudkontor ligger i Lund medan produktionsanläggningen finns i Storbritannien. Bolager har tagit in knappt 30 miljoner kronor genom crowdfunding och affärsänglar.

Redan hösten 2017 kunde Di Digital avslöja att Uniti fått sänka sina finansieringsambitioner rejält.

Först var målet att ta in 570 miljoner kronor i riskkapital. Det sänktes senare till 35 miljoner kronor - och då via crowdfunding.

Di Digital söker Unitis vd Lewis Horne.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer