Annons

Virgin Group har investerat i Hyperloop One

Virgin Group, som ägs av den brittiska superentreprenören Richard Branson, har gått in som investerare i Hyperloop One. Det uppger bolaget på sin webbplats.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kan hyperloop vara persontransportens framtid? Det verkar i alla fall entreprenören Richard Branson tro. Förra månaden investerades hans Virgin Group i projektet Hyperloop One.

I samband med investeringen har parterna gått med på att lägga till Virgin framför Hyperloop One i det fulla företagsnamnet. 

Läs mer: Hyperloop One stänger runda på 680 miljoner 

Det framgår inte hur mycket som Virgin har placerat i Virgin Hyperloop One. I en intervju med CNBC sade Richard Branson att investeringen hade gjorts under Hyperloop Ones finansieringsrunda på 85 miljoner dollar förra månaden.

Virgin Hyperloop One har hittills hunnit med att testa den snabba överföringstekniken i Nevada-öknen. Enligt Richard Branson finns det aktiva projekt i Mellanöstern, Europa, Indien, Kanada och USA, men byggandet av en komplett hyperloop dröjer sannolikt två till fyra år och det under förutsättning att myndigheterna agerar snabbt.

Läs mer: Så gick Hyperloop Ones första skarpa testkörning

Idén bakom hyperloop kommer ursprungligen från serieentreprenören Elon Musk som ligger bakom Tesla och SpaceX. Den går ut på att man kan få människor och varor att färdas i supersnabba hastigheter medan de sitter i kapslar som åker genom rör.

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies